Meghalt egy 27 éves repülőtéri alkalmazott, miután beszívta egy utasszállító repülőgép motorja a texasi San Antonio Nemzetközi Repülőtéren pénteken. A szóban forgó repülőgép egy Airbus A319-es volt, amely Los Angelesből érkezett. A beszámoló szerint a gép a kapu felé gurult, amikor megtörtént a tragédia.

Az A319-es olyan hajtóművel van felszerelve, amely nagy mennyiségű levegőt szív be, hogy biztosítsa a szükséges tolóerőt.

A haláleset aggodalmakat váltott ki, ám a tisztviselők hétfőn bejelentették:

Sem a repülőgéppel, sem a repülőtérrel nem voltak üzembiztonsági problémák

A biztonsági eljárásokkal kapcsolatban a Nemzeti Közlekedésbiztonsági Tanács (NTSB) a vizsgálatot leállította, miután a Bexar megyei orvosszakértői hivatal határozatot hozott a halál okáról és úgy ítélték meg, hogy a 27 éves férfi öngyilkos lett – számolt be róla a BBC.

A kezdeti vizsgálatunk alapján ez az incidens nem függött össze az Unifi működési folyamataival és biztonsági eljárásaival

– közölte az Unifi Aviation, a reptér földi kiszolgáló vállalata, ahol az áldozat dolgozott.

A Delta szóvivője részvétét nyilvánította az elhunyt családjának, barátainak és szeretteinek.

Az ilyen esetek viszonylag ritkák, legalábbis ahhoz képest, hogy hány kereskedelmi járat indul naponta a világon. A Boeing és az Airbus adatai szerint 1969 óta 33 ilyen haláleset történt.

Menet közben nyitotta ki az utas a repülő ajtaját: letartóztatták

A dél-koreai Asiana Airlines légitársaság egyik helyi járatán történt meg a hátborzongató eset: az utast, aki landolás közben nyitotta ki a gép ajtaját, már felelősségre vonták. Bővebben --->

Ha ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, hívja a krízishelyzetben lévőket segítő, ingyenesen hívható 116-123 vagy 06 80 820 111 telefonszámot! 

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.
Indamedia Csoport