James Cameron, a Titanic rendezője szerint elképesztő a hasonlóság a Titanic-katasztrófa és a kis tengeralattjáró tragédiája között. Mint arról beszámoltunk, az OceanGate csütörtökön este jelentette be, hogy a Titan fedélzetén tartózkodó öt utas meghalt.

Meghaltak a Titanic közelében eltűnt tengeralattjáró utasai

Meghaltak a Titanic közelében eltűnt Titan merülőhajó utasai - közölte csütörtökön este az OceanGate üzemeltető vállalat. Bővebben --->
A hír hallatán a Titanic-film rendezője csütörtökön az ABC News-nak nyilatkozva elmondta, hogy a búvárközösség már a vasárnapi expedíció előtt „mélyen aggódott” a merülőhajó biztonsága miatt.
James Cameron
James Cameron

A mélymerülési mérnöki közösség számos prominens tagja még levelet is írt a cégnek, mondván, hogy amit csinálnak, az túl kísérleti jellegű ahhoz, hogy utasokat szállítsanak

 

– fogalmazott James Cameron, aki hozzátette, hogy nem tud mást tenni, mint a Titan katasztrófájának körülményeit a Titanic körülményeihez kötni.

Megdöbbentett a hasonlóság. A Titanic-katasztrófájánál a kapitányt többször figyelmeztették a jégre a hajója előtt, és mégis teljes sebességgel rohant egy jégmezőbe egy holdtalan éjszakán, és sokan meghaltak emiatt

 

– mondta az Avatar kanadai rendezője, aki úgy véli, ez egy nagyon hasonló tragédia, hiszen most is figyelmen kívül hagyták a figyelmeztetéseket.

A Titán kis tengeralattjáró
A Titán kis tengeralattjáró
Kép: Twitter

„Az, hogy pontosan ugyanazon a helyszínen játszódjon le, ez tényleg elég szürreális, egyszerűen megdöbbentő" – állapította meg a 68 éves Cameron, aki nemcsak filmrendező, hanem tapasztalt búvár is, aki élete során eddig már 33 utat tett meg a Titanic roncsaihoz.

(Via People)