Berlinben már lezajlottak az elbocsátások a Nyílt Társadalom Alapítványok központjában: 160 munkavállalóból 34-en maradtak. 2018-ban az OSF budapesti irodájában még 85 magyar dolgozott, mára alig maradtak páran. Bizonytalan, mi lesz az uniós tagállamokban működő civil szervezetek finanszírozásával.

Az OSF berlini irodájának egyik magyar alkalmazottja úgy nyilatkozott a 444-nek,

velünk végeztek a leggyorsabban.

Soros György alapítványainak európai központja Berlinben van, ide költözött át a legnagyobb európai iroda miután 2018-ban kénytelenek voltak elhagyni Budapestet.

Akkor 85 magyar dolgozott náluk, közülük 50-en költöztek Berlinbe családjukkal együtt. A berlini központnak 160-170 alkalmazottja lett, mert sokan érkeztek oda az egykori bécsi irodából. A többségükkel az elmúlt hetekben közös megegyezéssel megállapodtak arról, hogy megválnak tőlük.

80 százalékos nagyságrendű leépítésről van szó, mindössze 34-en maradnak Berlinben, köztük alig néhány magyar.

 

Már nyáron kiderült, hogy Soros György alapítványai hátat fordítanak Európának,
a Nyílt Társadalom Alapítványai (Open Society Foundations, OSF) szinte teljesen kivonulnak a kontinensről, mert az Európai Unió a tagállamok sok pénzt költenek azokra a projektekre, amelyek az OSF számára is fontosak. A döntés mögött az alapítvány új vezetője, Alexander Soros állhat, de higy miért őt okolják, arról itt olvashat többet >>>