Legalább három, Ukrajnából indított drónt lőtt le kedden kora reggel az orosz légvédelem a védelmi minisztérium közlése szerint. A drónok Moszkvát vették célba. Szergej Szobjanyin, az orosz főváros polgármestere Telegram-csatornáján azt mondta, hogy a drónok a város külterületén okoztak károkat, a Kremltől mintegy 65 kilométerre fekvő Istra kerületben megrongáltak egy fogyasztói szolgáltató létesítményt.

További károkról nem tudni, ahogy áldozatokról sem – jegyzi meg a Reuters információ alapján a The Guardian. A lap nem tudta függetlenül ellenőrizni a jelentéseket.

Moszkva polgármestere elmondta, hogy a Tveri régióban dróntörmelék zuhant le. A RIA Novosztyi állami hírügynökség szerint a drón Zavidovoban érhetett földet, ahol az orosz elnök rezidenciája is található.

A moszkvai repülőterek keddre virradóra – biztonsági megfontolásból – késéssel fogadtak és indítottak közel 50 járatot, további hatot pedig töröltek. A Roszaviacija légügyi hatóság szerint reggelre állt helyre a légiforgalom a főváros környékén.

donyecki hatóságok arról számoltak be, hogy hat sorozatvető-rakétát és 12 NATO-szabványú tüzérségi lövedéket lőttek ki Moszkva városára az éjszaka során.

 

 

 

Moszkva külföldi ügynöknek nyilvánította a Nobel-békedíjas újságírót

Dmitrij Muratov, Oroszország egyik legismertebb újságírója felkerült az ország „külföldi ügynökök” listájára, kevesebb mint két évvel azután, hogy a Kreml dicsérte a tudósításait, amelyekért Nobel-békedíjat kapott.
Bővebben>>>