Hazugsággal vádoltak meg egy nőt, aki azt állította, hogy megnyerte az 1,08 milliárd dolláros Powerball főnyereményét. Az üzlet tulajdonosának unokája biztos benne, hogy a nőnek nem a nyerő szelvényt adták el – írja a Daily Mail.

A nyertes valójában még nem jelentkezett. A kaliforniai lottótársaság csütörtökön jelentette be, hogy eladták a nyertes szelvényt, amely a Powerball harmadik legnagyobb – és a hatodik legnagyobb amerikai lottó fődíja –, amelyet valaha megnyertek.

Sírva kiszaladt a szelvénnyel

A térfigyelő kamera felvételein látható a nő, amint pénteken belépett a belvárosi üzletbe, majd örömében sírva fakadt és igennel válaszolt egy riporternek, aki megkérdezte, hogy megvette-e a nyertes szelvényt. Ezután kisietett az üzletből, és beszállt egy autóba. Közben elmondta, mennyire retteg.

A bolt tulajdonosa nem tudott arról, hogy az üzletében árulták a nyertes szelvényt, azt nyilatkozta, hogy a nő állítását hamisnak tartja, pedig a nyertes szelvényért 1 millió dolláros bónusszal jutalmazta a lottótársaság, és az összeg elköltését egy családi nyaralással kezdi.

Az 1 milliárd dolláros nyereményt 38 egymást követő sorsolás után sorsolták ki, amíg végül valaki meg nem nyerte a főnyereményt. Edwin Castro tavaly a Powerball 2 milliárd dolláros rekordösszegét nyerte meg egy szelvénnyel.

Még a szerencse fiai sem úszhatják meg az adózást, avagy nyertes fizess!

Sokan álmodoznak arról, hogy a fárasztó mindennapi munka helyett egyszerűbb lenne nyerni egy nagyobb összeget, és kész. Ráadásul van alapja a bizakodásuknak, hiszen manapság úton-útfélen szerencsejátékokba, nyereményjátékokba botlunk. A lottó, a kenó, a tippmix és társai mellett elterjedtek az olyan módozatok, amiket interneten, televízióban, rádióban, sajtókiadványokban, üzletekben, termékek csomagolásán hirdetnek meg, sőt, a mázlistákkal az is előfordul, hogy vetélkedőn, versenyen vagy nyereménybetétkönyv által jutnak pénzhez. Adózási szempontból azt érdemes ilyenkor vizsgálni, hogy keletkezik-e jövedelem és ezáltal adókötelezettség a nyerteseknél, no meg persze azt is, hogy olyankor ki állja a számlát. Bővebben >>>