Mindezt Szergej Akszjonov, az Oroszország által 2014-ben egyoldalúan elcsatolt Krími Köztársaság vezetője közölte a Telegram üzenetküldő alkalmazáson.

A tervek szerint négy település lakóit, több mint kétezer embert, ideiglenesen evakuálják

 – mondta Akszjonov. Hozzátette, hogy a tűz miatt le kellett zárni a közeli Tavrida autópályát.

Oleg Krjucskov, a krími vezető tanácsadója elmondta, hogy az autópályát a 118-as és a 130-as km között lezárták. „A szállítást a regionális hálózat mentén Sztarij Krim és Pervomajszkoje településeken keresztül végzik. Ez a régi kercsi út" – tette hozzá.

A Tavrida 250,7 km hosszú, első műszaki kategóriájú autópálya, a félsziget új úthálózatának alapja. A Kercs és Szevasztopol közötti négysávos út építése 2017-ben kezdődött, hat szakasza a Krími Köztársaság területén halad át, kettő Szevasztopol közigazgatási határain belül.

Két ideiglenes szállásközpont fogadja az evakuáltakat – közölte Telegram-csatornáján szerdán a krími rendkívüli helyzetek minisztériuma.

Közben már megjelentek az első felvételek, habár a tűz okáról nem szólnak a hivatalos nyilatkozatok.

Nyikolaj Lukasenko krími közlekedési miniszter arról számolt be, hogy a krími kompátkelő rendben működik, és a vasúti közlekedésben sincs fennakadás. A kercsi híd ugyanakkor továbbra is járhatatlan az autó számára. 

Robbanások miatt ismét leállították a forgalmat a Krím legfontosabb hídján. Veszélyben az orosz utánpótlás?

Szergej Akszjonov krími hivatal vezetője a Telegram csatornán jelentette be, hogy vészhelyzet van, de nem részletezte, hogy ez mit jelent. Akszjonov arra szólított fel, hogy mindenki maradjon higgadt, és csak a megbízható információforrásokból tájékozódjon. Bővebben>>>