Vasárnap hajnali 5 óra körül érkezett bejelentés arról a rendőrségre, hogy egy magyar rendszámú autó vízbe zuhant a holland Oostpoortwegnél. A tűzoltóság búvárcsapata 3 férfit mentett ki a gépjárműből – írja a NLTimes.

A jármű vezetője még a kórházban belehalt sérüléseibe. A másik két férfi saját erejéből mászott ki az autóból, de egyikük még mindig súlyos állapotban van. A harmadik, fizikailag sértetlen utas az elsüllyedt autó tetején várta a kiérkező segítséget.

Mivel egy ideig úgy tűnt, a járműben több ember is lehet, a terület nagyobb részét átkutatták. Azonban még azután sem találtak senkit, hogy a járművet kiemelték a vízből egy darus teherautó segítségével.

A tűzoltókat végül 11 óra 15 perc körül ismét kihívták, mert a járókelők egy személyt észleltek a folyóban. A kutatás során a tűzoltók két női holttestet találtak az autóbaleset helyszínétől mintegy 100-150 méterre.

(Kiffer Anna)

Új időszámítás jön a holland bevándorláspolitikában

A bevándorlás elleni harcot zászlajára tűző Szabadságpárt a voksok 25 százalékát szerezte meg a Hollandiában tartott előre hozott parlamenti választásokon. Bővebben --->