dél-floridai Hallandale Beachen kedden nyílt meg a Shell Bay Club – a Witkoff Group és a PPG Development által tervezett magán szabadidős és lakóövezet.

Az Intracoastal Waterway mentén elterülő 150 hektáros telek nagy részét egy 18 lyukú magán golfpályának szentelték, amelyet a kétszeres major-győztes ausztrál Greg Norman tervezett. A hat és fél kilométer hosszú pálya mellett egy 20 000 négyzetméteres klubház és egy 12 hektáros gyakorlótér található.

A Shell Bay-i pálya az egyik legegyedibb, legtisztább golfélmény lesz, amit valaha terveztem – jelentette ki Greg Norman egy sajtóközleményben.

Azonban az árát rendesen megkérik: a The Shell Bay Club tagsági díja 1 millió dollár.

A pályára néző 20 emeletes társasház 108 lakásában és penthouse-lakásában élő bérlők automatikusan klubtagságot kapnak, és lehetőségük van a golfpálya használati díjának megfizetésére. A jövőre nyíló épületben a lakások minimális egységára 3 millió dollártól, a penthouse-oké pedig 11 millió dollártól kezdődik – mondta a C&R PR ügynökség szóvivője. Nincs lehetőség kizárólag golfos tagságra.

Ezzel szemben a The Mastersnek otthont adó georgiai Augusta National Golf Clubban a Forbes szerint 2021-ben 250 000 és 500 000 dollár között mozgott a tagsági díj.

A golf a leginkább alulkínált eszköz a miami piacon, következésképpen a Shell Bay egy generációs lehetőség arra, hogy 25 év óta az első új magánpályát hozzuk létre a környéken

– tette hozzá a Witkoff Group társ-vezérigazgatója a sajtóközleményben.

A Shell Bay Club tagjai egy sor szolgáltatáshoz is hozzáférhetnek, beleértve a Shell Bay Yacht Clubba való belépést, amely egy 48 férőhelyes privát kikötőt kínál, hogy a magánhajókkal rendelkező lakosoknak közvetlen hozzáférést biztosítson az Atlanti-óceánhoz.