Újabb szakasznál járnak a nyíregyházi stadionrekonstrukciónál. Az elavult létesítmény helyett, most egy új, 12 200 négyzetméteres, 8150 férőhelyes komplexumot húznak fel, amely egy 10 ezer négyzetméteres pályát is magába foglal. A fejlesztésen az Építési és Közlekedési Minisztérium megbízásából az Épkar Zrt. és a Nyír-Wetland Generál Zrt. dolgozik − írja a Magyar Építők.

A komplexumban nem csak focimeccseket, hanem koncerteket és egyéb rendezvényeket is látogathatnak majd az érdeklődők, azonban

a stadiont már a modern UEFA-2 kategória követelményei szerint adják át.

A projekt meglehetősen előrehaladott állapotnál jár, a tetőfedőlemezek elhelyezése elkezdődött, ezek a monolit vasbetonpillérekre támaszkodó fém tartószerkezeten kapnak helyet.

A portál arról számol be, hogy a lelátó székeinek négyötöde már a helyén van, és a hidegburkolás is megkezdődött. A lelátó alatti kisépületek szeptember közepén érik el a szerelvényezhető állapotot, illetve a fejépület nyugati homlokzatán a függönyfal is elkészült. A külső területeken közmű építés elérte a 70%-os készültséget, továbbá a szeptember elején a záportározó is a helyére kerül.

Beérett a tiltakozás: kezdődik a stadion-újrahasznosítás

Az építmény a kulturális jelentősége miatt ússza meg a megsemmisítést. Bővebben.