A sértett egy közösségi oldalon hirdetett termékre jelentkezett vevőként, végül több mint egy millió forintot emeltek le a csalók a számlájáról.

A police.hu közleménye szerint az állítólagos eladó miután egyeztette az adásvétel részleteit, egy olyan linket küldött a nőnek, amely egy banki oldalnak tűnő honlapra reagált. Ott a nő ekkor kiválasztotta a számlavezető pénzintézetet, majd megadta a bankkártyaadatait is.

A csalók így mindössze pár kattintás alatt át is utalták a számláján lévő pénzt, melyet aztán később több részletben levettek egy ATM-ből.

A nyomozás során a rendőrök egy Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei férfit és nőt azonosítottak be, akiket előállítottak és pénzmosás bűntett elkövetése miatt hallgatták ki őket. Mindketten beismerő vallomást tettek.

A rendőrség felhívja a figyelmét, hogy aki online felületen vásárol, az mindig legyen körültekintő és ha megoldható, inkább ragaszkodjon a személyes átadás-átvételhez. Amennyiben az előre utalás nem kerülhető el, akkor csak megbízható honlapról vagy általunk ismert személytől vásároljunk. Ha pedig a csalók mégis sikerrel jártak, akkor azonnal vegyük fel a kapcsolatot a bankunk ügyfélszolgálatával és tegyünk feljelentést az ügyben.

Csak illúzió, hogy a saját felettesünk csal ki pénzt tőlünk

A generatív mesterséges intelligencia megjelenésével egy újfajta csalási trend is felütötte a fejét, ami egyre komolyabb gondokat okozhat a vállalatoknál.
Ha többre kíváncsi, itt olvashat tovább→