Cserey Gábort a műsor után többen is lexikonnak használták és ennek nem örült. Az ismert játékos az RTL-nek azt mondta, 

ha nyertem volna 300 milliót vagy 3 milliárdot, az nyilvánvalóan megváltoztatja az ember életét. De hát egy lakástatarozás, nyaralófelújítás, autóvásárlás miben változtat meg? Semmiben tulajdonképpen.

A tatarozás mellett a fődíj egy részét értékpapírokba fektette.

Cserey Gábor elmondta, ezek nagy részét azonban elvitte a 2008-as világgazdasági válság. Amit viszont nem visz el, az a tudás, bár nem szerette, hogy „élő lexikonnak” használták, de egyesek még most is tartanak a tudásától, ha kvízjátékokról van szó. 

Szerinte egyébként 

a lexikális tudásra még ma is szükség van, de már nem annyira, mint régebben, hiszen az interneten szinte bármit meg lehet találni.


Még a szerencse fiai sem úszhatják meg az adózást, avagy nyertes fizess!

Sokan álmodoznak arról, hogy a fárasztó mindennapi munka helyett egyszerűbb lenne nyerni egy nagyobb összeget, és kész. Ráadásul van alapja a bizakodásuknak, hiszen manapság úton-útfélen szerencsejátékokba, nyereményjátékokba botlunk. A lottó, a kenó, a tippmix és társai mellett elterjedtek az olyan módozatok, amiket interneten, televízióban, rádióban, sajtókiadványokban, üzletekben, termékek csomagolásán hirdetnek meg, sőt, a mázlistákkal az is előfordul, hogy vetélkedőn, versenyen vagy nyereménybetétkönyv által jutnak pénzhez. Adózási szempontból azt érdemes ilyenkor vizsgálni, hogy keletkezik-e jövedelem és ezáltal adókötelezettség a nyerteseknél, no meg persze azt is, hogy olyankor ki állja a számlát. Bővebben >>>