Együttműködési megállapodást kötött a Gazdaságfejlesztési Minisztérium (GFM), a Magánvállalkozók Nemzeti Fuvarozó Ipartestülete és a Magyar Közúti Fuvarozók Egyesülete. Ennek értelmében a kormány vállalta, hogy a gázolaj jövedéki adótartalmából visszaigényelhető összeget literenként 10 forintra megemeli, továbbá minimális szolgáltatási díjat vezetnek be, harmadrészt pedig az alvállalkozók számát is maximalizálják.

fuvarozási szektor szereplő azt vállalták, hogy magyar töltőállomásból vételeznek üzemanyagot, és versenyképes, minőségi járműflottával dolgoznak tovább, melynek csökkentik az átlagéletkorát. Vállalták továbbá, hogy technológiai fejlesztéseket hajtanak végre – írja az MTI.

Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter kiemelte, hogy rendkívül fontos szerepet tölt be a gazdaságban a logisztika és a fuvarozás ágazata, ami csaknem 2500 vállalatot és több mint 280 ezer embert foglalkoztat.

Módosul az üzemanyagárak különadója, ami sokaknak fájni fog

A 2024-es adóévtől kezdődően eltérő mértékű különadó vonatkozik a gépjármű-üzemanyag kiskereskedelemre. A MOL elnök-vezérigazgatója szerint radikális olajár emelkedést hozhat az ukrajnai, illetve az izraeli háború kettőse.
Bővebben--->