Megállapodott a fővárosi közgyűlés a szakszervezetekkel, a jövő évi költségvetés biztosítja a béremelést a Budapest-család dolgozóinak – jelentette be Karácsony Gergely főpolgármester a közösségi oldalán.

Mint posztjában írja, a Fővárosi Önkormányzat 16 szakszervezettel kötött bérpolitikai megállapodást, amely rögzíti, hogy az egy főre jutó átlagos béremelés 13,5 százalékos lesz a fővárosi dolgozók számára. A tárgyalásokat soron kívül kezdték meg a munkavállalókkal annak érdekében, hogy februárban már a januári bért lehessen kifizetni.

 

 

Karácsony Gergely hozzátette, hogy az érdekképviseletekkel abban is egyetértettek, hogy a kormányzati sarcpolitikának ellenállva sikerült az idei évre tervezett bérfejlesztést megvalósítani. Leszögezték továbbá, hogy a budapesti közszolgáltatásoknál fellelhető munkaerőhiányt nem harmadik országbeli munkavállaló alkalmazásával kell megoldani, hanem a belső munkatartalékok feltárásával, lakhatási támogatással, valamint képzési programokkal és a bérek emelésével.

 

2024-ben valóra válik a jóslat, jönnek a kirúgások

A magyar építőipar főszereplői szerint valóra válik a szomorú jóslat, és az eddigi zuhanás után 2024-ben mélypontra kerül a szektor. A maxi-Dubaj árnyékában egyelőre nem tudni, hogy mit tud lépni a magyar kormányzat a magyar építőipari vállalkozások érdekében, akiknek a háromnegyede rosszabb üzleti évre számít 2024-ben az ideinél.
A helyzetértékelésről itt számoltunk be--->