A Fitch Ratings szerint a MOL 70-ről 50 százalékra csökkentené az orosz olaj arányát a finomítóiban decemberig, ami a Magyar Ásványolaj Szövetség szerint kisebb drágulást okoz majd. Grád Ottó, a szervezet főtitkára szerint sokkal nagyobb kockázatot jelent maga az árfolyam, illetve azok az adóváltozások, amelyekről már azért lehetett hallani a közelmúltban.

Kedden szavazta meg a kormánypárti többség a jövő évi jövedéki adóemelést az Országgyűlésben. Az egy hónapja benyújtott tervezetről a kormány csak úgy kommunikál, hogy Brüsszel nyomásásra teszi ezt.

A literenként 41 forintos emelés majd kétszerese annak, ami kötelező lenne – mutat rá az rtl.hu, de Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint így is a Brüsszel által meghatározott minimumszint környékén vagyunk.

Pillanatok alatt elérheti a benzin ára először a 600, januárra pedig a 650 forintot

– vélik a GKI szakértői. A gazdaságkutató a gyengülő forint és az olajár növekedése miatt úgy számol, hogy az üzemanyagok már idén ősszel tovább drágulhatnak, és az infláció egyelőre kiszámíthatatlan mértéke még csak találgatások tárgya.

Tállai András Brüsszelre mutogat a benzin jövedéki adója miatt, a forint gyengülését meg sem említi

A kormány Brüsszelre fogná a jelentős üzemanyagár-emelést. Bővebben >>>