A négy emberre ezen felül ötezer bagladesi taka (körülbelül 16 ezer forint) pénzbírságot is kirótt a bíróság. A vád ellenük az volt, hogy megsértették a munkajogi előírásokat a Lanúsz által alapított Grameen Telecom elnevezésű non-profit társaság vezetőiként. Vétkesnek találták őket abban, hogy több alkalmazottat a próbaidő letelte után nem állandósítottak.

Egy másik, szabálysértési ügyeket tárgyaló bíróság emellett fejenként 25 ezer taka (csaknem 80 ezer forint) pénzbüntetésre ítélte őket.

A fellebbezésig - amit harminc napon belül nyújthatnak be - ugyanakkor óvadék ellenében szabadlábon maradhatnak. Ügyvédjük máris jelezte, hogy fellebbez az ítélet ellen.

Muhámmad Iunúsz bangladesi közgazdász, aki szegénységcsökkentő programjairól lett híres. Felismerte, hogy sok szegény embernek minimális összegű hitel is nagy segítség lehet a kitörésre, életképes mikrovállalkozások beindítására. Megalapította a Grámin Bankot, az ilyen típusú mikrohitelek nyújtására. Munkásságának elismeréséül 2006-ban Nobel-békedíjat kapott, írja róla a Wikipedia.