Nem tudja a megadott határidőig kifizetni a béreket a balmazújvárosi önkormányzat. Az ATV értesülései szerint a költségvetést sem sikerült a közgyűlésnek elfogadnia, és a fizetéseket pedig mostanra nincs miből utalni, sőt, sem a fűtés, sem az áramszámlát nem tudják kifizetni.

A kialakult helyzet miatt már egy egész kiszolgáló osztály felmondott a polgármesteri hivatalban.

A 24.hu számolt be róla még október végén, hogy politikai csatározások vezettek a csődhöz, mivel hónapok óta késik két olyan rendelet elfogadása, ami a város működéséhez lenne szükséges.

A tavalyi költségvetést-módosítás és a zárszámadás elfogadását kormánypárti és független képviselők akadályozzák, mivel szerintük nem áll rendelkezésre elegendő információ ahhoz, hogy szavazni lehessen róla.

Hegedűs Péter polgármester akkor azt nyilatkozta, november 3-ig kellene megszületnie a döntésnek, különben a város nem tud hozzáférni az államkincstári forrásokhoz, ami miatt több száz városi dolgozó maradhat fizetés nélkül.

Mi folyik itt? Sorra hullanak a nagyreményű cégek Magyarországon

Idén eddig mintegy 10 ezer céget számolták fel, tavaly ez a szám 8111, 2021-ben 4359 cég szűnt meg. Az építőipar különösen megsínyli ezt az időszakot.
Bővebben--->