Többnapos leállás várható az MBH Banknál, ugyanis a pénzintézet informatikai átállást hajt végre, és a siker érdekében 2023. szeptember 29-én pénteken 12:30-kor bezárja a bankfiókjait, majd október 3-ig (kedd) részleges és teljes bankszünnapokat is tart.

A Takarékbank Zrt. az MKB Bank Nyrt. és a Budapest Bank Zrt. egyesüléséből jött létre Magyarország második legnagyobb pénzintézete az MBH Bank Nyrt., melynek egységes működése, és a minőségi ügyfélkiszolgálás biztosítása érdekében most harmonizálják az informatikai rendszereit.

A bank tájékoztatójából kiderült, hogy az informatikai átállás miatti szünet az elektronikus szolgáltatások terén elsősorban a volt MKB-s ügyfeleket érinti, de minden MBH-s ügyfélnek ajánlatos tájékozódnia a további részletekről.

A bank a szünnapok idején is zavartalan digitalizált kártyahasználatot, valamint az ATM-hálózaton keresztüli készpénzfelvételt biztosít. A tervek szerint a terminálokon történő fizikai betéti- és hitelkártyás vásárlás és a kereskedői kártyaelfogadó szolgáltatás (POS, VPOS) is problémamentesen működik majd.

Az átállás kapcsán különösen fontos, hogy az esetleges kellemetlenségek csökkentése érdekében Ön is felkészüljön arra, hogy az átállási időszak alatt bizonyos szolgáltatásokat csak korlátozott időtartamban vagy módon tud igénybe venni. Az átállás ideje alatt leállást tapasztalhat többek között bankfiókjaink nyitvatartásában, elektronikus csatornáink elérésében, az azonnali átutalási megbízásokban (mind a küldést, mind a fogadást illetően)

– írja az MBH Bank tájékoztatójában.

Megváltozik a nyitva tartás

Az hitelintézet bankfiókjai 2023. szeptember 29-én pénteken egységesen 12:30-kor zárnak, október másodikán teljes bankszünnap miatt egész nap zárva tartanak.

2023 október 3-án kedden 12 órakor nyitnak ki, innentől viszont a megszokott nyitvatartás szerint üzemelnek tovább.

A volt MKB Bank ügyfeleket érinti, hogy a Direct Bank, Vállalati Netbank , MBH Info, MBH Netbank, MBH Bank App, Open API szolgáltatások 2023. szeptember 29. (péntek) 19:00 és 2023. október 3. (kedd) 12:00 között nem elérhetőek.

További információkért tájékozódjon az MBH Bank oldalán található értesítőből.