A fiatal fiú védősisak nélkül dolgozott hétfőn a próbanapján egy nádudvari telepen, amikor egy hatalmas betonelem esett a fejére. Azonnal eszméletét vesztette, a keringése többször összeomlott, sorozatok élesztették őt újra, mígnem mentőhelikopterrel szállították őt a debreceni klinikára. Az orvosok szerint azonban az élettel összeegyeztethetetlen agykárosodást szenvedett. Családja szerint ha túl is élte volna, „lehet, hogy csak a gépek tartják őt életben.”

A Blikknek az elhunyt családja azt nyilatkozta, a fiú májusban végezte el az iskolát, korábban Budapesten dolgozott festőként. Bár még folyik a nyomozás a baleset körül, a család ügyvédet fogadott, mert úgy érzik, a fiút alkalmazó cég ki akar bújni a felelősségvállalás alól.

Az ügyben a hatóságok foglalkozás körében elkövetett halált okozó gondatlan veszélyeztetés miatt indítottak büntetőeljárást, egyelőre ismeretlen tettessel szemben.

Engedély nélkül épített gátak okoztak tömegszerencsétlenséget

Őrizetbe vették a szibériai aranybánya vezetőit, ahol a végzetes gátszakadás történt szombaton hajnalban - adta híról az MTI.
Bővebben--->