A kedden benyújtott határozati javaslat szerint, melyet a kormány nevében Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter nyújtott be, az Országgyűlés hozzájárulást kap ahhoz, hogy a Magyar Honvédség az Iszlám Állam elleni nemzetközi koalíciós műveletek elősegítése érdekében az Iraki Köztársaság ellátására egy, legfeljebb 20, váltási időszakban pedig 40 fős katonai kontingenst állomásoztasson 2025. december 31-ig. A küldöttség feladatai közé tartozna partnerképesség-építés, a katonai segítségnyújtás és tanácsadás, továbbá csapatkísérő feladatok.

A javaslat egy korábbi határozat meghosszabbítása, amely szintén az Iszlám Állam elleni koalíciós műveletek előmozdítása céljából kiküldött kontingensről rendelkezett, a mostani javaslat aoznban annyiban különbözik, hogy eltörli az őrzés-védelmi feladatok vállalását és jelentősebb létszámcsökkentést rögzít a mandátumban.

Feltölti a ruhatárat a Magyar Honvédség

Dzsekit, overált, kesztyűt és zoknit készül nagytételben vásárolni a Magyar Honvédség. A bruttó 680 millió forintos közbeszerzésből a Katasztrófavédelem is részesülne.
Bővebben--->