Speciális ruhadarabokat kap a Magyar Honvédség a következő két évben. Az uniós közbeszerzési értesítőben megjelent közlemény alapján a Védelmi Beszerzési Ügynökségen keresztül bonyolítják le az üzletet. A lista alapján a harckocsizók és a pilóták kapnak új ruhatárat.

A Magyar Hang gyűjtése szerint zoknit, dzsekit, overált és speciális kesztyűket is kapnak a pilóták – utóbbiból közel 4500 darabot, bruttó 240 millió forint értékben. 1500 darab overált kapnak a harckocsizók, ráadásul mindkét ruhadarab lángálló kevlárból készült. Az is kiderül az értesítőből, hogy 2000 új hálózsákot és takarók is szeretett volna a Honvédség rendelni a Katasztrófavédelem számára, ez azonban adminisztratív okokból meghiúsult.

A megrendeléseket a cseh Vektor Munkavédelmi Kft. és a hazai KGB Group Kft. nyerte el.

A Honvédség és a Honvédelmi Minisztérium számos fejlesztést és beruházást jelentett be az utóbbi hetekben: nemrég jelentette be Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter, hogy a Hiúz harckocsikkal felszerelt zászlóaljba megemelt kezdőilletményért toboroznak tiszteket, és az is kiderült a Magyar Közlönyből, hogy a középiskolásokon sem spórolna a Minisztérium annak érdekében, hogy minél több kadét legyen. Ezen felül a magyar lőszergyár is épül, melyhez ősszel kezdik meg a toborzást, és a tervek szerint közel 172 Hiúz harckocsit készítenek itt a következő években. Az üzemet a Rheinmetall Hungary Munitions Zrt. (RHM Zrt.) vegyesvállalat fogja üzemeltetni.

 

A középiskolásokon sem spórolna a honvédelem

A Honvédelmi Minisztérium igazán különleges ajánlattal csábítaná magához a kadétnak tanuló diákokat egy friss kormányrendelet szerint.
Bővebben--->