Budapest Airport megerősítette a hírt, miszerint rosszullét miatt kényszerleszállást hajtott végre a Turkish Airlines egyik járata Ferihegyen, a repülőtéren, mert menet közben egy 11 éves gyermek rosszul lett.

A TK003 járaton utazó gyermekhez a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren működő egészségügyi szolgálat, az Airport Medical Service (AMS) munkatársait riasztották.

A szakemberek folytatták a gyermek újraélesztését, de a gyors és szakszerű beavatkozás ellenére nem sikerült megmenteni az életét.

A gép hamarosan folytatja útját eredeti célállomása felé – közölte a Budapest Airport.

Kiderült, mi okozta a tragédiát

 

 

 

 

 

A Blikk úgy tudja, hogy a gyermek szüleivel együtt utazott New Yorkba, ott élő családjukhoz. A grúz kislány már születése óta beteg, mozgásképtelen volt. Amikor felszálltak a repülőre, még jól érezte magát, ám ahogy megkezdődött a felszállás, a kislány folyamatosan oxigénhiánnyal küzdött, majd elájult.

A gép fedélzetén lévő orvos a járat személyzetével együtt negyven percen át próbálta a kislányt újjáéleszteni, majd Budapesten landolva küzdött tovább a megmentéséért a repülőtér és a Szent Márton rohamkocsi személyzete, sikertelenül.

 

Menet közben nyitotta ki az utas a repülő ajtaját: letartóztatták

A dél-koreai Asiana Airlines légitársaság egyik helyi járatán történt meg a hátborzongató eset: az utast, aki landolás közben nyitotta ki a gép ajtaját, már felelősségre vonták. A repülőjárat vészkijáratát egész pontosan akkor nyitotta ki az utas, amikor még 250 méterrel jártak a föld fölött. A repülő ajtaját kinyitó, harmincas éveiben járó férfi cselekedetéről elárulta: úgy érezte, hogy megfullad, és szeretett volna mielőbb kiszállni a repülőből. Miután a repülőtéren, a landolás után kihallgatták, a helyi rendőröknek azt mondta, stresszesnek, talajvesztettnek érezte magát, miután nem rég elveszítette a munkáját. Bővebben --->