Karácsony Gergely, ismételten gyors intézkedést kérek – így szólította fel a főpolgármestert Győri Ottilia, Budakeszi polgármestere – írja a Magyar Nemzet.

A kisváros vezetője egy levelet is bemutatott, amelyben jelzi, hogy 

GYAKORI DEFEKTEK, TENGELYTÖRÉSEK TÖRTÉNNEK A BUDAKESZI ÚTON A MÉLY KÁTYÚK MIATT.

A lakók szerint az elmúlt öt évben rohamosan romlik a Budakeszi út felső szakászának az állapota, mára a teljes útburkolat cseréjére lenne szükség. Azonban a Zsámbéki-medence lakói hiába várják a segítséget, a főváros nem tesz semmit az útburkolat javítása érdekében.

Ma szörnyű élményünk volt ismét, a héten a sokadik defekt a Budakeszi úton. Mikor történik már valami? Mennyi autónak kell tönkremenni?

– posztolta ki az egyik lakos segélykérő kiáltását Győri Ottilia.

Karácsony Gergely: A Budapest tábla után már egy másik Budapest van

Karácsony Gergely a budapesti közösségi közlekedés használatára buzdít, és azt állítja, hogy a fővárosiak kétharmada tömegközlekedéssel, egyharmada pedig autóval közlekedik.
Az agglomerációs mizériáról ITT olvashat bővebben.

A BUDAKESZI ÚT AZ EGYETLEN ÚTVONAL A ZSÁMBÉKI-MEDENCÉBEN, AMELY A TELEPÜLÉSEKET ÖSSZEKÖTI BUDAPEST FORGALMAS CSOMÓPONTJÁVAL.

A forgalmas út a Szilágyi Erzsébet fasorba torkollik, onnan a Széll Kálmán térre érkeznek be az agglomerációból közlekedők, akár személygépjárművel, akár menetrend szerinti buszokkal. A forgalmas úton nemcsak autók, hanem a 22-es buszcsalád és számos Volánbusz-járat is közeledik többek között Budakeszin át Telkire, Budajenőre, Zsámbékra, Tökre, Perbálra és Pátyra.

A helyi lakosok panaszát tolmácsolva kérem az érintett teljes útszakasz átvizsgálását és a szükséges burkolatjavítások mielőbbi elvégzését

– írta panaszlevelében a polgármester.