Abdullah Hameed Talal, a svéd útlevéllel rendelkező iraki futballista tíz nappal ezelőtt írta alá szerződését a horvát első osztályban szereplő Goricával. A balszélső szombaton Horvátországból Budapestre utazott, hogy a szükséges iratokat magával vigye új klubjához. A csakfoci.hu beszámolója szerint legutóbb a hétfő reggeli órákban beszélt ügynökével, akinek azt mondta, éppen pakol, és indul Velika Goricába, hogy a klub délutáni edzésére odaérjen. Azóta azonban a labdarúgónak nyoma veszett.

Az eltűnést bejelentették a magyar rendőrségen, a család és a HNK Gorica kéri, hogy aki bármilyen információval rendelkezik Hameedről, jelentkezzen a legközelebbi rendőrkapitányságon vagy a klubnál. A játékos egy fehér színű, svéd rendszámú Porsche Taycant vezet

– fogalmazott közleményében a HNK Gorica.

Abdullah Hameed Talal korábban játszott több magyar csapatban is megfordult, így Mosonmagyaróváron, a TFSE-ben, az Inter CDF-ben, legutóbb pedig a Zalaegerszegi TE második csapatában.

Bűncselekményre gyanakszik az apa

A svéd Aftonbladet azt írta, hogy az édesapja, Talal Hameed Tali Svédországból Budapestre utazott, hogy megkeresse a fiát. Az apa a svéd lapnak azt állította, hogy hétfőn beszélt utoljára a fiával, akitől megtudta, hogy minden készen áll a horvátországi költözéshez. Amikor később újra hívni próbálta, a fia telefonja már ki volt kapcsolva. A beszámoló szerint az apa néhány órával később felszállt egy Magyarországra tartó járatra, és taxival ment a fia lakásába.

A garázsban ott találta a Porschét, a töltőkábel még mindig be volt dugva, de a fia eltűnt. Ezután hívta a rendőrséget, akik behatoltak a lakásba. Elmondása szerint a fia kulcsai és a pénztárcája eltűnt, de az útlevele ott volt a lakásban. Az apa szerint egyértelmű jelek utalnak arra, hogy bűncselekmény történt.