Pénteken beborul az ég, és nyugat felől egyre több helyen várható vegyes halmazállapotú csapadék az Időkép időjárás-előrejelzése szerint.

Nagyobb havazás átmenetileg az északi és az északkeleti tájakon, valamint a Bakonyban alakulhat ki, máshol eső, havas eső eshet. Helyenként több centiméternyi friss hó is hullhat.

Kép: Időkép

Érkezik a melegfront

Többfelé élénk, erős lökések kísérhetik a délnyugati szelet, este viszont a Dunántúl északi felén viharossá fokozódhat az északnyugatira forduló szél. Hajnalban mínusz 6 és plusz 2, napközben 1 és 8 fok között alakulhat a hőmérséklet.

A csapadékos időjárás miatt szinte mindenhol számítani kell vizes, csúszós utakra, a havazással érintett tájakon síkos, latyakos, hókásás, havas utakra is fel kell készülni. Az intenzívebb csapadékhullással érintett területeken jelentősen romolhatnak a látási viszonyok.

Megfázásveszélyre figyelmeztetnek

Pénteken melegfronti hatás várható, ezért az orvosmeteorológiai előrejelzésben felhívják a figyelmet, hogy a magasban zajló melegedés hatására az érzékenyek körében migrén, fejfájás, vérnyomás-ingadozás, szédülés, rosszullét, tompaság, dekoncentráltság is jelentkezhet.

A szelesebb tájakon élők körében fokozódhatnak a fejfájásos panaszok, ingerlékenység, nyugtalanság is előfordulhat. Alacsony lesz hő- és komfortérzetünk, emellett nagy lesz a megfázásveszély.