Szerdán napközben az ország déli részén (Dél-Dunántúl, Dél-Alföld) lehet még helyenként zivatarokra számítani, hét vármegyére adtak ki figyelmeztető jelzést - közölte a HungaroMet. Mint írták, az északi tájakon csökken a csapadékhajlam, ezzel együtt ott délután egyre inkább kisüt a nap. 

Az északi-északkeleti  szél többfelé élénk, nyugaton erős lesz, a zivatarokat viharos széllökések kísérhetik. A csúcshőmérséklet 16 és 25 fok között alakul, északnyugaton mérhetjük a legalacsonyabb, délkeleten a legmagasabb értékeket.

Csütörtökön az ország nagyobb részén már több órára kisüt a nap, de az Alföldön még lehetnek erősebben felhős körzetek - az idokep.hu előrejelzése szerint. A délkeleti, déli határhoz közeli tájakon egy-egy zápor, esetleg gyenge zivatar kialakulhat. Élénk, erős lesz az északi-északkeleti szél. A hajnal helyenként hűvös lesz, napközben pedig 20 és 25 fok közé melegszik a levegő.

Pénteken sokfelé számíthatunk többórás napsütésre, de délen és délkeleten egy-egy futó  zápor még elvétve kialakulhat. Az élénk északi-északkeleti szélben 20-24 fokot mutathatnak napközben a hőmérők. 

Szombaton sok napsütésre van kilátás, az időnként megjelenő felhőkből számottevő csapadék sehol sem valószínű. Nyugaton és északkeleten élénk lehet az északias szél. A legmagasabb hőmérséklet 20 és 25 fok között alakulhat.

Ma indul az idei Magyar Kerékpáros Körverseny, a 45. Tour de Hongrie. A verseny öt napja alatt összesen 851 kilométert teker le a 120 fős mezőny. A versenyzők a szerdai első szakaszon 166 km-t tesznek meg, a rajt 12 óra 50 perckor lesz Karcagon a befutóra pedig 16 óra 30 perctől számítanak Hajdúszoboszlón. Az első szakasz teljesítése során gyakran takarhatják felhők a napot, és a térségben elszórtan egy-egy futó zápor is kialakulhat, az északkeleti szél is élénk lesz, nem feltétlenül lesz sima útjuk a versenyzőknek. A táv megtétele során 18-20 fok körüli lesz a levegő hőmérséklete - írja az idokep.hu.