Hétfőn sok napsütésre, kevés gomolyfelhőre számíthatunk. Esetleg elvétve lehet zápor. Az északkeleti szél nagy területen lesz élénk, keleten erős.

Friss, inkább tavaszias, mintsem nyári idő várható: a hőmérséklet csúcsértéke 20 és 25 fok között alakul.

frontra érzékenyek kissé fellélegezhetnek, jelentősebb egészségi állapotot befolyásoló időjárási tényezőre nem kell számítani.

A szórványosan előforduló záporok, zivatarok környezetében fülledtté válhat a levegő, mely leginkább a légzőszervi és szív-érrendszeri betegségben szenvedőket viselheti meg

– hangsúlyozta dr. Pukoli Dánielköpönyeg.hu-n, melynek előrejelzése szerint kedden napos, gomolyfelhős idő várható, továbbra is csak elvétve lehet kisebb zápor. Az északias szél élénk marad. Holnap reggel 10, délután 23 fok körüli értékeket mérhetünk majd 

Szerdán a többórás napsütést kevés gomolyfelhő zavarja, kicsi az esély záporra. Az északnyugati szél néha megélénkül. Marad a 23-24 fok körüli csúcsérték.

Csütörtökön eleinte sok napsütés várható, majd nyugat felől fokozatosan megnövekszik a felhőzet, és a Dunántúlon már zápor is előfordulhat. 25 fok köré melegszik a levegő.

Pénteken erősen felhős időre van kilátás, és szórványosan valószínű zápor, zivatar. 20-27 fok között alakulhat a hőmérséklet.