Jelentős korlátozásokra kell készüli szombaton Budapesten rendezvények miatt – hívta fel a figyelmet a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).

Szombaton 11 órától előreláthatólag 14 óráig motoros felvonulást tartanak a Hősök teréről indulva a belváros, a Szabadság híd, a budai rakpartok, a nagykörút és az Andrássy út érintésével.

Időutazás a múltba: indul a szekérfesztivál

Ezt követően, 14 órakor kezdődik a szekérfesztivál, amelynek résztvevői a belvárosból indulva az Andrássy úton át a Városligetbe vonulnak, ahova várhatóan 16 órakor érkeznek meg.

A korlátozások idején a BKK elsősorban a metrók igénybevételét javasolja.

Az elfeledett 3-as metró hétfő délutántól újra a teljes vonalán jár, de...

Öt és fél éve tartó felújítás után újraindul, és Kőbánya-Kispest és Újpest-központ között közlekedik a 3-as metró. Bővebben>>>

Mutatjuk a motorosok útvonalát

A motoros felvonulás miatt szombaton 11 és 14 óra között az alábbi útvonalon kell korlátozásra készülni:

a Dózsa György út – Hősök tere – Városligeti fasor – Bajza utca – Damjanich utca  – Rottenbiller utca  – Rákóczi út  – Astoria  – Múzeum körút  – Kálvin tér  – Vámház körút  – Szabadság híd  – Szent Gellért rakpart  – Döbrentei tér  – Friedrich Born rakpart  – Sztehlo Gábor rakpart  – Bem rakpart  – Gyóni Gézi tér  – Margit híd  – Szent István körút  – Teréz körút  – Andrássy út  – Hősök tere  – Dózsa György út  – Gundel Károly körút  – Állatkerti körút  – Hermina út  – Ajtósi Dürer sor  – Stefánia út.

A motoros vonulás idején a haladási irány szerinti sávokat lezárják, a keresztirányú forgalmat 5-10 percre megállítják.

Kisebb kört futnak be a szekerek

A BKK közölte, a szekérfesztivál miatt 14 és 16 óra között a résztvevők elvonulásának idejére korlátozzák az Andrássy út, valamint az azt keresztező utcák forgalmát.

A korlátozások a közösségi közlekedést is érintik – hívta fel a figyelmet a társaság, amely az utazás megtervezéséhez a BudapestGO alkalmazást ajánlja.

A Miss World Hungary után megrendezik az asztal szépségversenyt

Több mint kétszeresére nőtt a Veszprémben töltött vendégéjszakák száma idén áprilisban és májusban az előző év hasonló időszakához képest, és meghaladta a tavalyi főszezon mutatóit is – hangsúlyozta a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa (VEB2023 EKF) program első öt hónapjáról a város polgármestere. Bővebben>>>