December 23-án délelőtt a Pesterzsébeti Piacon, vagy más nevén Tátra téri piacon egy felháborodott férfi böllérkéssel próbálta leszúrni az egyik fenyőfaárust. A gyilkossági kísérletet az LMP soroksári polgármesterjelöltje, Bereczki Miklós akadályozta meg – írja a Bahir.hu.

A piacon akkor alakult ki a konfliktus, amikor az egyik fenyőfaárushoz megérkezett egy nő és egy férfi, akik közt hangos szóváltás alakult ki. Állításuk szerint a fenyőfaárus egyik rokona ölte meg a pár unokáját a közelmúltban. A veszekedést követően a férfi eltűnt, majd néhány perc múlva egy 20-25 centiméter penge hosszúságú böllérkéssel a kezében tért vissza.

A dühös férfi a késsel indulatosan az árus felé indult, miközben azt kiabálta, hogy leszúrja. Ekkor azonban megbotlott.

Mivel az LMP standja épp a fenyőfaárus mellett volt, Bereczki Miklós, Soroksár polgármesterjelöltje egy másik férfival azonnal oda szaladt és kicsavarta a férfi kezéből a kést. Az LMP aktivistái azonnal értesítették a rendőrséget, akik kivonultak a helyszínre.

Mint később kiderült, a fenyőfaárusnak semmi köze nem volt a támadó unokáihoz, akiket valóban megöltek. A tettest már korábban elkapták, a piaci támadót pedig a rendőrök kihallgatták. 

Két hónapos csecsemővel is végezhetett korábban a prágai mészárló

A cseh rendőrség megtalálta a prágai Károly Egyetemen tömeggyilkosságot elkövető diák otthonában azt a fegyvert, amellyel december 15-én agyonlőttek egy 32 éves férfit és annak két hónapos kislányát egy Prága közeli erdőben. Bővebben --->