A cseh rendőrség közölte, hogy a prágai Károly Egyetemen elkövetett tömeggyilkosság nyomozása során a gyanúsított otthonában egy olyan fegyvert találtak, amely megegyezik a prágai Klánovice-erdőben elkövetett kettős gyilkosságnál használt fegyverrel. Az egyezést a ballisztikai vizsgálat során derült ki.

A cseh sajtó szerint december 15-én egy 32 éves férfit és két hónapos kislányát lőtték agyon az erdőben.

A prágai rendőrség azt is nyilvánosságra hozta, hogy az egyetemi lövöldözés elkövetője a Klánovice-erdőben elkövetett kettős gyilkosság egyik gyanúsítottja.

Ahogy arról akkor az Economx is beszámolt, lőfegyveres mészárlás történt csütörtökön a prágai Károly Egyetem filozófia intézeténél, a Jan Palach téren: 14 ember meghalt, több mint húszan megsebesültek, végül a fegyveres támadó öngyilkos lett.

Az Economx egy Prágában élő olvasója arról számolt be lapunknak, hogy a támadó egy 25 éves történelem hallgató, akit David Kozaknak hívnak. A tragédiát okozó lövöldöző a prágai egyetem negyedik emeletéről lőtt egy félautomata fegyverrel.

Elbarikádozták magukat a diákok, ablakon másztak ki a tetőre

Korábbi jelentésekkel ellentétben nincs külföldi halálos áldozata a prágai Károly Egyetemen csütörtökön lezajlott fegyveres támadásnak. „A három külföldi állampolgár a sebesültek között van” – közölte a cseh belügyminiszter. Egy helyszínen tartózkodó dunaszerdahelyi egyetemistát „teljesen lesokkoltak” a történtek. Bővebben --->