A lány azért használt elektromos kerekesszéket, mert 3-as SMA-ban (gerincvelői sorvadás) szenved, ami miatt csak ezzel tud utazni. A kísérő a 444.hu-nak azt állította, hogy a lány megkérte a sofőrt, hogy tegye le a felszállást segítő rámpát. Azonban a sofőr azt állította, hogy nincs rámpa a buszon, majd rákérdezett, hogy nem akarnak-e inkább a következő busszal utazni.

Végül leengedte a rámpát. A valódi konfliktus azonban a leszálláskor tört ki.

A videón a lány ekkor már a buszon van, a kísérő pedig arról vitázik a sofőrrel, hogy joga van-e elektromos kerekesszékkel felszállni a buszra. A sofőr szerint nincs, melyet egy körlevélre hivatkozva állít.

Ezután a kísérő azt kéri a buszsofőrtől, hogy engedje le a rámpát, hogy leszállhasson a lány, aki erre igen agresszívan reagált, és a videót rögzítő telefont is megpróbálja kivenni a videózó kísérő kezéből. Végül mégis leengedte a rámpát, azonban eközben is provokatívan viselkedett az utassal.

Az Index a 444.hu nyomán megjegyzi, hogy a BKK nem alkalmaz buszsofőröket, így a videón valószínűleg a BKV egyik buszvezetője látható.

A BKK sajtóosztálya úgy nyilatkozott, hogy az elektromos kerekesszékekről semmilyen körlevelet nem kaptak a sofőrök, sőt, azok egyáltalán nincsenek is tiltva a budapesti buszokon. A 444.hu megjegyzi, hogy a busz kamerafelvételei alapján a BKK eredetileg a sofőrnek adott igazat, miközben a szervezet működi szabályzata szerint kötelező a sofőrnek leengednie a rámpát.

Tigrisugrással vetette magát a bíróra a zord elítélt - videó

Az ítélet felolvasása közben egy amerikai vádlott - akinek az óvadék iránti kérelmét elutasították - rávetette magát a bírónőre.