Az ALDI azt állítja, elkötelezett, hogy minél alacsonyabb árakkal támogassa a magyar családok bevásárlásait, ezért amint lehetséges, csökkenti a fogyasztói árakat. Az diszkontlánc közleményéből kiderül, hogy idén a vállalat már július elejétől kizárólag magyar görögdinnyét árult minden üzletében, a dinnyebeszállítói pedig folyamatosan kiváló minőségű magyar termékeket biztosítottak a vásárlók számára.

A vállalat legnagyobb dinnyebeszállítója tovább csökkentette átadási árait, ezért az áruházlánc a tavaly augusztusinál is kedvezőbb, kilónként 139 forintos áron tudja kínálni a görögdinnyét.

A magyar családok támogatását az ALDI minden szezonban alacsony árakkal kívánja elősegíteni. Idén már öt alkalommal hajtottunk végre tartós árcsökkentést, most pedig az egyik legkedveltebb nyári gyümölcs árát tudtuk jelentősen mérsékelni

– mondta Bernhard Haider, az ALDI Magyarország Élelmiszer Bt. országos ügyvezető igazgatója.

A Penny-ben is jóárasították a dinnyét 

Július elején még a Penny vitte le a dinnye árát, és olyan olcsón kezdte kínálni, hogy állítólag az ár a termelési költségeket nem fedezte. A 299 forintos kilónkénti fogyasztói ár miatt a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a Magyar Dinnyetermelők Egyesülete is felháborodott és indokolatlannak titulálták ezt az árcsökkentést, ugyanis a szezon elején járunk, túlkínálatról nem beszélhetünk és a külföldi importnyomás sem érezhető. Ezzel az akcióval az üzletlánc bevonzotta a vásárlókat.

Penny lépése nem elszigetelt akció, kényszerhelyzetbe hozza a többi, hazai piacon jelen lévő bolthálózatot is, ami végső soron az árak letöréséhez vezethet az egész görögdinnyepiacon. A termelők szerint ez a lépés sajnos hosszú időre tönkreteheti az egyébként épp a múlt évben újra növekedésnek indult ágazatot.

Pofátlanul olcsón adja a dinnyét a Penny, felháborodtak a dinnyetermelők és az agrárkamara

Alig kezdődött el a hazai dinnyeszezon, máris letörné az árakat az egyik külföldi tulajdonú üzletlánc. A termelői jelzések alapján a PENNY már ezen a héten olyan alacsony áron kínálná a magyar dinnyét, ami a termelési költségeket sem fedezi. Bővebben >>>