A Mol 106 forinttal, 3,72 százalékkal 2744 forintra csökkent, 5,2 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP-részvények ára 1035 forinttal, 8,82 százalékkal 10 700 forintra esett, forgalmuk 26,9 milliárd forintot tett ki - írja az MTI.

A Magyar Telekom árfolyama 0,5 forinttal, 0,13 százalékkal 398,50 forintra erősödött, forgalma 118,9 millió forint volt.

A Richter-papírok árfolyama 90 forinttal, 1,28 százalékkal 6920 forintra gyengült, a részvények forgalma 1,4 milliárd forintot ért el.

A kis és közepes részvények indexe, a BUMIX 4014,98 ponton zárt szerdán, ez 182,77 pontos, 4,35 százalékos csökkenés a keddi záráshoz viszonyítva.

A nemzetközi tőkepiaci hangulatot továbbra is az orosz-ukrán háborúról érkező hírek mozgatják, és a kedvezőtlen nemzetközi hangulat miatt esett a tőzsde. Együtt esik az európai piacokkal ezért minden részvény, bár kétszer akkora a budapesti tőzsde csökkenése, mint például a frankfurti DAX index esetében. Ennek oka az elemző szerint egyrészt az Európai Bizottság által javasolt orosz szankciók újabb köre. Úgy tűnik, maradnak az árstop-intézkedések, ami a Molnak nem kedvez, és az OTP is jelentősen esett.

- mondta Török Lajos, az Equilor Befektetési Zrt. vezető elemzője.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!