A londoni FTSE-100 index 0,15 százalékos, a párizsi CAC-40 index 0,20 százalékos pluszban zárt. Ugyanakkor a frankfurti DAX-index 0,14 százalékkal, az euróövezeti EuroStoxx50 index 0,01 százalékkal csökkent.

A Brent olajfajta ára hordónként 1,04 dollárral, 1,25 százalékkal, 82,32 dollárra csökkent. Az arany unciánként 2356,30 dolláron állt a határidős jegyzésén, 0,57 százalékos erősödést követően.

A TTF holland gáztőzsdén a legközelebbi, júniusi határidős jegyzésében 1 megawattóra 29,71 eurón állt, ami 0,446 százalékos drágulás az előző napi záráshoz képest.

Az európai tőzsdezárást követően New Yorkban a Dow Jones ipari átlag 0,01 százalékos mínuszban, az S&P 500-as index 0,08 százalékos pluszban, a Nasdaq-piac összetett mutatója pedig 0,28 százalékos nyereséggel állt.

Órák kérdése és érkezhet a feketeleves

A hét talán legfontosabb eseménye lehet tőzsdei szempontból a szerdán érkező áprilisi amerikai inflációs adat. A gigacégek jó számai fordulatot hoztak a korrekcióban a tőzsdén. Ahhoz azonban hogy újabb tartós emelkedés induljon jó inflációs adatok is kellenek.
Ha többre kíváncsi, itt olvashat tovább→

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!