A frankfurti DAX index 1,37 százalékos, a londoni FTSE-100 mutató 0,85 százalékos, a párizsi CAC-40 index 0,97 százalékos erősödéssel zárt. Az euróövezeti EuroStoxx50 index 1,39 százalékkal emelkedett.

Tovább emelkedett a Brent olajfajta ára is, hordónként 0,19 dollárral, 0,23 százalékkal drágult, ezzel 82,11 dolláron jegyezték. Az arany unciánként 2347,40 dollárba került, 0,89 százalékos, azaz 20,80 dolláros emelkedést követően.

Emelkedett az európai gázár is: a TTF holland gáztőzsdén a legközelebbi, júliusi határidős jegyzésében 1 megawattóra 35,035 eurón állt záráskor, ami 2,188 százalékkal magasabb az előző naphoz képest.

Az európai tőzsdezárást követően New Yorkban a Dow Jones ipari átlag 0,22 százalékos, az S&P 500-as index 1,10 százalékos pluszban, a Nasdaq-piac összetett mutatója pedig 1,82 százalékos nyereséggel állt.

Elképesztő, mit csinált a kormány az uniós pénzekkel, Brüsszel sem érti

Az Eurostat adatai szerint Magyarország a jelenlegi uniós ciklus alapján a tagállamok felső harmadába tartozik a források lehívását tekintve, annak ellenére, hogy továbbra is érvényben vannak az 55 százalékos jogállamisági felfüggesztések. Azonban hiába az eddig befolyt 1,6 milliárd euró, Navracsics Tibor miniszter szerint hazánkban regionális dráma zajlik.
Ha többre kíváncsi, itt olvashat tovább→

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!