Az amerikai dollár körülbelül 0,5 rubellel, 76,3 rubelre emelkedett és az euró is 0,5 rubellel, 86,6 rubelre erősödött a bejelentésre.

A pénteki kereskedés közepén még mindössze 0,2-0,7 százalékkal gyengülő orosz részvényindexek a térségből érkező nyugtalanító hírekre 2,7 százalékra növelték az esésüket, a rubelelszámolású MOEX 3485 pontról 3415 pontra, a dollárban számított RS index pedig 1447 pontról 1410 pontra süllyedt.

A "Donyecki Népköztársaság" lakóit az oroszországi rosztovi régióba evakuálják a térségben tapasztalható növekvő feszültség miatt – közölte Denisz Pusilin, a Donyeck megyei szakadárok vezetője az Interfax orosz hírügynökség jelentése szerint. "Mától, február 18-tól megkezdődött a lakosság tömeges, központosított kivonulása Oroszországba. Mindenekelőtt a nőket, a gyermekeket és az időseket evakuálják" - mondta Pusilin a "Donyecki Népköztársaság" polgáraihoz intézett videoüzenetében.

"Az Oroszországgal létrejött megállapodás alapján készen állnak a polgárok elhelyezésére szolgáló helyek a rosztovi régióban. Az evakuáltakat minden szükséges eszközzel ellátják" - tette hozzá.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!