részvénypiac forgalma 6,8 milliárd forint volt, a vezető részvények vegyesen teljesítettek az előző napi záráshoz képest. Árokszállási Zoltán, az Equilor Befektetési Zrt. vezető elemzője az MTI-nek elmondta: a budapesti tőzsde nem mozdult jelentősen, a forgalom alacsony volt. Vegyes teljesítményt nyújtottak a vezető részvények.

A vezető részvények között a legjobban a Magyar Telekom emelkedett, vélhetően a korábbi célárfolyam-emelés hatása.

Az OTP csökkenése rejtélyes, pedig a nemzetközi hangulat támogató. Annak a hírnek, miszerint OTP Simple fiókok adataihoz fértek hozzá adattolvajok, nem lehetett ennyire jelentős hatása – vélekedett az elemző. Az európai részvényindexek emelkedtek.

  • Mol 10 forinttal, 0,35 százalékkal 2810 forintra csökkent, 768,0 millió forintos forgalomban.
  • Az OTP-részvények ára 135 forinttal, 0,92 százalékkal 14 510 forintra esett, forgalmuk 3,9 milliárd forintot tett ki.
  • A Magyar Telekom árfolyama 22,0 forinttal, 3,54 százalékkal 643 forintra erősödött, forgalma 648,7 millió forint volt.
  • Richter-papírok árfolyama 110 forinttal, 1,25 százalékkal 8905 forintra nőtt, a részvények forgalma 822,9 millió forintot ért el.

A kis és közepes részvények indexe, a BUMIX 5139,78 ponton zárt szerdán, ez 10,48 pontos, 0,20 százalékos csökkenés a keddi záráshoz viszonyítva.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!