Pozitív napot zárt a Budapesti Értéktőzsde, a BUX 43 004,14 ponton zárt, ami enyhe, 0,7 százalékos emelkedést jelentett – derül ki a Bet.hu adataiból.

 

A bluechipek közül az OTP 9172 forintos áron fejezte be a napot, ami 2,09 százalékos emelkedést jelent, 2,7 milliárd forint közeli forgalom mellett.

 

A Richter is pozitívban állt meg, 7995 forinton kereskedtek kedden záráskor a papírokkal, ami minimális, 0,06 százalékos pluszt jelent.

 

A Mol viszont esett: 0,07 százalékot veszítve 2802 forint lett a záróár, a visszafogottabb 1 milliárd forintot alig meghaladó forgalomnál.

 

A Telekom is emelkedett, 334 forintig zárkózott 1,06 százalékos emelkedéssel.

 

A Masterplast kifejezetten erős napot zárt: 168,5 millió forint körüli forgalom mellett 3,56 százalékot emelkedett.

 

 

 

Az állammal közösen a Vodafone felvásárlására tett szándékát hétfőn bejelentő 4iG viszont 0,35 százalékos veszteséggel zárt 857 forintos árfolyamon.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!