A milliárdos Elon Musk azt javasolja, hogy az eredeti, 44 milliárd dolláros ajánlata mellett tart ki a Twitter felvásárlásánál – tudta meg a Reuters. Ezzel véget érhet a bírósági tárgyalás előtt álló elkeseredett jogi csatának.

A megállapodással a világ leggazdagabb embere kerül az egyik legbefolyásosabb médiaplatform élére, és véget vet a hónapokig tartó viharos pereskedésnek, amely károsította a Twitter márkáját, és rontotta Musk hírnevét is. Musk, az elektromos autókat gyártó Tesla vezérigazgatója ezzel átveheti a vállalatot, amelynek megvásárlására eredetileg áprilisban kötelezte el magát, de hamarosan elkedvetlenedett.

A Twitter részvényei 12,7 százalékkal 47,93 dollárra ugrottak, mielőtt másodszor is leállították a kereskedést, míg a Tesla részvényei mintegy 1 százalékkal emelkedtek  a korai kereskedésben.

A hír a Musk és a Twitter közötti, nagy érdeklődéssel várt, október 17-i bírósági tárgyalás előtt érkezett a delaware-i. A közösségi médiavállalat olyan végzést akart kérni a delaware-i testülettől, amely Muskot arra utasítja, hogy részvényenként 54,20 dolláron zárja le az üzletet.

Musk áprilisban állapodott meg a Twitter megvásárlásáról, amelyért 44 milliárd dollárt ígért, de heteken belül azt mondta, hogy a kamu, robotfiókok száma jóval magasabb, mint a Twitter becslése, amely szerint a felhasználók kevesebb mint 5 százaléka volt nem valós felhasználó. A botok automatizált fiókok, és használatuk túlbecslésekhez vezethet arra vonatkozóan, hogy hány ember van a szolgáltatáson, ami fontos a hirdetési árak és a szolgáltatás általános értéke szempontjából.

Musk, a Twitter egyik legismertebb felhasználója júliusban azt állította, hogy kiléphet az üzletből, mert a Twitter félrevezette őt a valódi felhasználók számával és a felhasználói adatok biztonságával kapcsolatban. A cég viszont tagadta a milliárdos állításait.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!