Változás történt az Alteo Energiaszolgáltató NyRt. felsővezetésében. A cégcsoport a tőzsdei szabályoknak megfelelően közleményben jelentette be, hogy Simon Anita, a hulladékgazdálkodási divízió vezetője 2021. június 1-től az Alteo „fenntarthatóságért és körforgásos gazdaságért felelős vezérigazgató-helyetteseként” folytatja munkáját. A kinevezéssel Simon Anita a hulladékgazdálkodási divízió irányítása mellett látja el az új részleg vezetői teendőit.

A Simon Anita, mint vezérigazgató helyettes irányítása alatt álló szervezeti egység létrehozásával az Alteo azon szervezeti és vállalatirányítási célját kívánja támogatni, hogy szervezetileg és vezetői felelősség szempontjából is még az eddigieknél is nagyobb hangsúlyt kapjanak a fenntarthatósági elvek és az ESG szemlélet érvényesülése az Alteo üzleti döntéseiben, vállalatirányítási gyakorlatában, illetve, hogy az olyan, a körforgásos gazdaság koncepciójába tartozó üzleti lehetőségek, mint a hulladékgazdálkodási tevékenység kiteljesedése még nagyobb hangsúlyt kapjon.

Simon Anita 15 éves környezetvédelmi és hulladékgazdálkodási ipari tapasztalattal rendelkezik. Az általa irányított részlegen belül továbbra is Szabó Beatrix személyes vezetése alá tartoznak az ESG szempontú feladatok és funkciók, az integrált irányítás rendszer, és az egészségvédelmei, biztonságtechnikai és környezetvédelmi funkciók - olvasható a cég közleményében. De ez a részleg felel majd a Novotny Dénes vezetése alatt álló e-mobilitás üzletág működéséért is.

Még egy pozíciót illetően van változás az Alteónál: Luczay Péter, az eddigi termelés- és kockázat menedzsmentért felelős vezérigazgató-helyettes pozíciót június 1-től „termelésmenedzsmentért és üzletfejlesztésért felelős vezérigazgató-helyettes” státuszban tölti be. A szakember az eddig hozzá tartozó felelősségi körök mellett a cégcsoport vállalati ügyfélkörét megcélzó energetikai szolgáltatás értékesítési és projektfejlesztési tevékenységét is irányítja. 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!