Folytatta a CIG Pannónia részvények vásárlását a nyilvános vételi ajánlat után is a Hungarikum Biztosítási Alkusz Kft. A Mészáros Lőrinc és Keszthelyi Erik érdekeltségébe tartozó alkuszcég tőzsdei forgalomban 2021. október 14. és október 21. között 1 180 094 darab CIG Pannónia részvényt vásárolt, amely a teljes részvénymennyiség 1,24 százalékát teszi ki.

A Hungarikum Biztosítási Alkusz Kft. továbbá tőzsdén kívüli forgalomban 7,5 millió darab CIG Pannónia Részvényt szerzett meg, amely a teljes részvénymennyiség 7,94 százalékát teszi ki. Ezzel a Hungarikum Biztosítási Alkusz Kft. biztosítóban lévő részvényeinek darabszáma 8 680 000 darabbal 52 397 438 darabra változott, amivel a szavazati jogot biztosító részvényeinek aránya 55,48 százalékra emelkedett.

Az egyik eladó Móricz Gábor lehetett, aki a részben az érdekeltségébe tartozó Kaptár Zrt.-n pakettjéből október 22-én tőzsdén kívüli ügylet keretében adott el CIG Pannónia részvényeket, aminek eredményeként a tulajdonában álló részvények száma 3 150 000 darabra csökkent, így a szavazati jogot biztosító részvények 3,33 százaléka maradt a tulajdonában.

Móricz magánszemélyként is adott el részvényeket, így a közvetlen tulajdonában álló részvények száma 3 millió darabra csökkent, amely a szavazati jogot biztosító részvények 3,17 százalékának feleltethető meg. A Móricz közvetlen és közvetett szavazati jogot biztosító részvények aránya 3,92 százalékosra módosult.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!