A Hungarikum Alkusz Cégcsoport részeként működő HUNPartner Program azzal a céllal jött létre, hogy egy erős szakmai közösséget szervezzenek a biztosítási alkuszok számára. A programhoz az indulás óta eltelt 2,5 évben 14 biztosítási alkusz és 2 független tanácsadói csoport csatlakozott, volt közöttük éves szinten 10 millió forint árbevételű alkusz és 300 millió forintot meghaladó biztosításközvetítő cég is. Így mára a HUNPartner Program tanácsadói létszáma eléri a 170 főt, az általuk kezelt biztosítási szerződések száma meghaladja a 83 000 darabot melyek összesített éves biztosítási állománydíja több mint 8,5 milliárd forint.

A programhoz csatlakozott biztosítási alkuszok árbevétele a csatlakozást követően átlagosan 15-20 százalékkal növekszik, ami azt mutatja, hogy a program valóban jelentős támogatást nyújt tagjai számára.

A Proficio Alkusz Kft.-t 2012-ben alapította az ügyvezető, Kálnás Andrásné, aki már a cég létrehozását megelőzően is évtizedes biztosítás szakmai tapasztalattal rendelkezett. A vállalkozás Sárospatakon és Kisvárdán működtet biztosítási ügyfélszolgálati irodát, melyek mára mintegy 4000 magánszemély, valamint 200 vállalkozás közel 4500 biztosítási szerződését kezelik. A Proficio Kft. segítségével kötött biztosítási szerződések éves díja 2020-ban több mint 212 millió forintot tett ki.

„Egyre több időnket és energiánkat vette el, hogy a tényleges biztosítási tanácsadás, az ügyfelek kiszolgálása mellett minden MNB által támasztott előírásnak, jogszabályi és adminisztrációs kötelezettségnek eleget tegyünk. A HUNPartner Programhoz való csatlakozástól azt várom, hogy ezek a jelentős erőforrást igénylő, napi szintű feladatok lényegesen csökkenjenek, így a fennmaradó időben arra koncentrálhatunk, ami számunkra a legfontosabb: ügyfeleink minden felmerülő biztosítási kérdésének megoldására” - mondta el a csatlakozás kapcsán Kálnás Andrásné, a Proficio Alkusz Kft. ügyvezető igazgatója.

Önmagukban már nem volt elég kapacitásuk

A zökkenőmentes generációváltást várja a csatlakozástól Magyarország első bejegyzett magyar tulajdonú alkuszcége, a 31 éves Gordius Biztosítási Kft. ügyvezető igazgatója.

„Hosszú évek óta gyakorlatilag visszafogtuk magunkat az új ügyfélszerzés terén. Már nem volt kapacitásunk a fejlődésre, csak a meglévő ügyfeleink maximális kiszolgálására tudtunk koncentrálni. Örömmel tölt el bennünket, hogy a csatlakozást követően újra lehetőségünk lesz a növekedésre, a generációváltás pedig még zökkenőmentesebb lesz a program segítségével, hiszen nemcsak saját szakmai tapasztalatunk, de a HUNPartner Program szakmai közössége, tréningjei is rendelkezésünkre állnak” – mondta el a csatlakozás legfőbb okáról Füsti-Molnár János, a Gordius Biztosítási Kft. ügyvezető igazgatója.

A Szegeden és környékén dolgozó vállalkozás eddig kifejezetten nagyvállalatok, ipari és mezőgazdasági vállalkozások biztosításaira specializálódott, a kezelt szerződések száma eléri az 1500-at.

A csatlakozások kapcsán Vass Gábor, a Hungarikum Alkusz Cégcsoport alkuszi integációért felelős tagvállalatának ügyvezető igazgatója elmondta: „Mindig megtisztelő a számunkra, amikor ilyen óriási biztosítási tapasztalattal rendelkező alkuszok csatlakoznak hozzánk, szakmailag és üzletileg is megfelelő partnernek tartanak minket és a HUNPartner Program tagjaként képzelik el jövőjüket. A mostani csatlakozás azért is különleges, mert ez az első alkalom, hogy generációváltás közben válik partnerünkké egy biztosítási alkusz, és ebben a szenzitív pillanatban kezdhetjük el támogatni a vállalat működését.”

A Proficio Alkusz Kft. és a Gordius Biztosítási Alkusz Kft. teljes állományátruházással csatlakozik a HUNPartner Biztosítási Alkusz és Pénzügyi Tanácsadó Kft.-hez, az MNB jóváhagyását követően.