A részvénypiac forgalma 11,5 milliárd forint volt, a vezető részvények vegyesen teljesítettek az előző napi záráshoz képest. Muhi Gergely, az Equilor Befektetési Zrt. vezető elemzője az MTI-nek elmondta, hogy a Richter jó teljesítményének köszönhetően tudott a BUX emelkedni.

A kedvezőtlen nemzetközi hangulatban a befektetők olyan defenzív papírok irányába mozdulnak el, mint a gyógyszergyártók. Az elemző kitért a Magyar Telekomra is, az elmúlt napokhoz hasonlóan a papírral a szokásosnál jóval magasabb forgalomban kereskedtek, a jegyzése pedig végül 2,1 százalékkal esett kedden.

A Magyar Telekom egy hete egy előre bejelentett részvény-visszavásárlási programot hajt végre és a korábbi napokban már nagyjából elköltötte a visszavásárlásra szánt keretet. Azonban vélhetően még többen ajánlják fel a részvényüket megvételre, így a kereslet és a kínálat találkozásának az eredménye, hogy a cég árfolyama csökkent az elmúlt napokban.

  • A Mol árfolyama 4 forinttal, 0,14 százalékkal 2856 forintra csökkent, 1,4 milliárd forintos forgalomban.
  • Az OTP-részvények ára 90 forinttal, 0,51 százalékkal 17 690 forintra erősödött, forgalmuk 5,4 milliárd forintot tett ki.
  • A Magyar Telekom árfolyama 22 forinttal, 2,1 százalékkal 1024 forintra esett, forgalma 2,5 milliárd forint volt.
  • A Richter-papírok árfolyama 180 forinttal, 1,94 százalékkal 9465 forintra nőtt, a részvények forgalma 1,7 milliárd forintot ért el.

A kis és közepes részvények indexe, a BUMIX 6463,73 ponton zárt kedden, ez 10,52 pontos, 0,16 százalékos csökkenés a hétfői záráshoz viszonyítva.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!