A részvénypiac forgalma 25,7 milliárd forint volt, a vezető részvények vegyesen teljesítettek az előző napi záráshoz képest. Az Equilor Befektetési Zrt. elemzője szerint továbbra is főképp a kormányzati bejelentések mozgatták a részvénypiacot, ám míg csütörtökön a bankadó emelése, pénteken a költségvetési hiány esetleges növekedése miatt nyugtalankodhattak a befektetők.

Ezzel magyarázható, hogy a nap végére ismét jelentősen gyengült az OTP és valamelyest csökkent a BUX is

– tette hozzá Árokszállási Zoltán.

 

  • Pénteken a Mol 4 forinttal, 0,14 százalékkal 2786 forintra csökkent, 1,2 milliárd forintos forgalomban.
  • Az OTP-részvények ára 290 forinttal, 2,21 százalékkal 12 845 forintra esett, forgalmuk 22,2 milliárd forintot tett ki.
  • Magyar Telekom árfolyama 4,0 forinttal, 0,76 százalékkal 533 forintra erősödött, forgalma 215,1 millió forint volt.
  • Richter-papírok árfolyama 170 forinttal, 1,88 százalékkal 9200 forintra nőtt, a részvények forgalma 1,8 milliárd forintot ért el.

 

A BUMIX 4853,09 ponton zárt pénteken, ez 7,75 pontos, 0,16 százalékos csökkenés a csütörtöki záráshoz viszonyítva.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!