Kedden a Magyar Nemzeti Bank (MNB) 100 bázisponttal emelte az alapkamatot, amely így 11,75 százalékra ugrott. Az egynapos betét kamata szintén 1 százalékponttal nőtt 11,75 százalékosra, az egynapos és az egyhetes hitelé ugyancsak egy százalékponttal 14,75 százalékosra emelkedett. 

Az euró ára a bejelentés után 406,4 forinton volt, a dollár 405 forint körül tartózkodott, a svájci frank 417,5 forint körül forgott. Az MNB délután 3-kor tart részletesebb tájékoztatást a kamatemelés indoklásáról, az abban elhangzottak még befolyásolhatják a forint jegyzését. 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!