"Arra számítok, hogy a jövő év túlnyomó részében ellátási problémák között fogunk élni, ez a jelenlegi tippem" - mondta Huang a Verge összefoglalója szerint, a Videocardz leirata alapján. Az Nvidia elkötelezte magát a hosszú távú szállítási kötelezettségvállalások biztosítása mellett, de a globális chiphiány idején jelenleg is nagyobb a kereslet, mint a kínálat.

A gyártó figyelmeztetései a GPU-hiányról nem is tűnnek olyan rossznak, mint amilyennek hangzanak. A Verge azt vette észre, hogy az Nvidia az elmúlt hetekben mind Európában, mind az Egyesült Államokban gyakrabban tudta pótolni a GPU-k egy sorát, mint az RTX 30-as sorozat tavalyi debütálása óta.

Az AMD RX 6600 XT GPU-kat is az ajánlott fogyasztói áron vagy az alatt adták el az utóbbi időben, a brit kiskereskedőknél még rengeteg kártya van raktáron. Még mindig nem egyszerű csak úgy kimenni és megvenni a kívánt GPU-t, de határozottan jobb a helyzet, mint az elmúlt 12 hónapban volt.

A hiányok ellenére az Nvidia még mindig rekordbevételt ért el ebben a negyedévben, 6,51 milliárd dollárt - 68 százalékkal többet, mint egy évvel korábban. A teljes bevételéből 3,06 milliárd dollárt tett ki a játékipar, ami nagy ugrás, 85 százalékos bővülés az egy évvel korábbihoz képest. A vállalat a játékra szánt GPU-k többségét (80 százalékát) már a Lite Hash Rate funkcióval engedélyezve szállítja, így betartva a kriptobányászoknak.

Míg a gaming szegmens egyértelműen virágzik az Nvidia-nál, a vállalat új kriptopénz-bányászati processzora (CMP) nem érte el az Nvidia saját előrejelzéseit. A CMP mindössze 266 millió dolláros bevételt ért el, szemben a vállalat által előre jelzett 400 millió dollárral. A kínai kriptopénzek visszaszorítása valószínűleg hatással volt a CMP eladásaira, mivel a bányászok eladták a használt GPU-kat.

A cég egyébként elismerte, hogy az ARM chipgyártó felvásárlásával is csúsznak.