A természetes ásványvizekre jellemző, hogy dús az oldott ásványi anyagokban, ilyen a nátrium, a klorid, a kalcium, a jód, a kálium, vagy épp a magnézium. S éppen összetételük határozza meg a ivóvíz jellegzetes ízét és gyógyászati ​​tulajdonságait.

Az ilyen típusú vizek különösen ajánlottak hidratálásra fokozott izzadáskor és kiszáradás esetén, amikor a szervezetnek pótolnia kell az elvesztett elektrolitokat.

A Krstarica portál nyomán a klik.hr arról ír, hogy a buborékos víz az emésztés és a súlyszabályozás szövetségese, mivel amellett, hogy frissítő érzést nyújt, számos egészségügyi előnnyel is jár. Mint sorolták, a szénsavas víz 

  • segíthet a testtömeg szabályozásában, 
  • serkenti az emésztést, 
  • javítja a veseműködést, 
  • fenntartja a testhőmérsékletet és a koncentrációt és  
  • a hangulatra is pozitív hatással van.

A szénsavas víz egyik kevésbé ismert előnye a leptin (az éhségérzetet szabályozó hormon) szintjére gyakorolt ​​hatása.

A leptinszint növelésével a bubis víz elősegítheti a jóllakottság érzését, így hasznos az étvágy szabályozásában és a különféle diéták támogatásában.

Ám van olyan helyzet, amikor érdemes a mértékletességet szem előtt tartani: ha közvetlenül edzés után nagy mennyiségű savas ásványvizet iszunk, az megzavarhatja a testünk elektrolit-egyensúlyát, ezt pedig a szervezetünk aligha fogja díjazni.

Egyáltalán nem mindegy, hogy csapvizet vagy ásványvizet iszunk

Az ásványi anyagok minősége szempontjából az egyes ásványvizek és a vezetékes ivóvizek között jelentős különbség mutatkozik. Részletek.