A Paramount Global ellenkeresetet nyújtott be a Warner Bros Discovery ellen a South Park trágár beszédről híres animációs vígjáték-sorozat streaming-szolgáltatási jogai miatt.

A New York-i Manhattan-i állami bíróságon szerda este benyújtott beadványban a Paramount több mint 52 millió dollár licencdíjat szeretne behajtani, amelyet a Warner állítólag nem volt hajlandó kifizetni, és több százmillió dollárt, amellyel a Warner ezen felül tartozik – írja a Reuters.

Azt sem tudjuk, mire fizessünk elő – eligazítjuk a zsúfolt streaming-piacon!

Egyre népszerűbbek a streaming platformok, számuk is folyamatosan nő – ezért nehéz a választás. Mutatjuk az aktuális havi díjakat és, hogy melyik szolgáltatót miért érdemes választani. Bővebben>>>

A pereskedés abból ered, hogy a Warner közölte, 2019-ben több mint 500 millió dollárt fizetett a Paramount és a South Park alkotóinak, Trey Parkernek és Matt Stone-nak 333 epizód streamelésének kizárólagos jogáért az HBO Maxon, beleértve a következő 24–26. évadokat is.

A Warner februárban beperelte a Paramountot, azt állítva, hogy a Paramount megpróbálta kijátszani a megállapodást azzal, hogy csak 14 új epizódot bocsátott rendelkezésre, és a többi új South Park-tartalmat a Paramount+ streaming szolgáltatására irányította át.

A Paramount szerint a Warner mulasztott

Válaszában a Paramount tagadta, hogy bármilyen szerződésszegés történt volna, és azt állítja, hogy a Warner jelezte felé, hogy nem fog több mint 225 millió dollárnyi még hátralevő díjat kifizetni.

Ezután a Paramount azt akarja elérni, hogy a bíró kötelezze a Warnert ezen díjak, valamint a 2022 decemberében és 2023 márciusában elmaradt kifizetések törlesztésére.

A Paramount szerint a Warner megtagadta, hogy fizet a South Park tartalmáért, pedig elismeri, hogy megkapta a sorozatrészeket és azokat a kínálatában továbbra is megosztja, ami pedig egyértelmű és tudatos kötelezettségszegés.

Ujjal mutogatnak egymásra

Csütörtöki nyilatkozatában a Warner közölte, a Paramount „többéves tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatokba és megtévesztésbe kezdett, durván és ismételten megszegve a szerződésünket, amely egyértelműen az HBO Maxnak adta a kizárólagos streaming-jogokat adott a South Park tartalmai felett”.

A South Park 1997 augusztusában indult a Paramount tulajdonában lévő Comedy Central tévécsatornán.