A Samsung idén 270 millió okostelefont szeretett volna kiszállítani, az 50 milliós készlet pedig ennek a 18 százaléka. Normális esetben a készletek aránya nem lehetne több 10 százaléknál - olvasható a szakportálon.

A cég igen agresszív, 334 milliós termelési célt tűzött ki maga elé 2022-re és januárban, illetve februárban meg is lett a 20-20 millió. Ezt vissza kellett fognia, májusra a volumen 10 millióra csökkent, amely válasz a nagy készletre és a csökkenő keresletre.

A tervezés olyan tényezők miatt csúszott félre, mint a háború, a magas nyersanyagárak és az újabb kínai járványzár.

A Gizchina szakportál szerint könnyen lehet, hogy a Samsung csak árengedményekkel tudja majd telefonjait értékesíteni. A megfizethető árú Samsung készülékek iránti gyenge kereslet arra is utalhat, hogy az ebben az árkategóriában telefonokat vásárlók fizetik meg a globális gazdasági helyzet árát. Ha a kisebb pénzű emberek váltanak is készüléket, akkor lehet, hogy a jobb ár-érték arányú kínai gyártók felé fordulnak.

A Samsung Galaxy A széria messze a legnépszerűbb készülékcsalád a cégnél, 2021-ben ezek adták az eladások több mint felét.