Az Apple saját böngészőjén, a Safari-n jelenleg az adatvédelméről elhíresült DuckDuckGo számít az alapértelmezett keresőmotornak. Gabriel Weinberg szerint azonban ez a kapcsolat egyszer válságba került. A cupertinói óriásvállalat ugyanis fontolóra vette, hogy inkább a Google-lel szerződik.

Weinberg a múlt hónapban tett vallomást a szövetségi bíróság előtt tanúskodott a Google trösztellenes ügyében. Eszerint az Apple körülbelül 20 alkalommal találkozott és egyeztetett telefonon 2016 és 2019 között, melyek során gyakran felmerült, hogy a Google legyen a Safari böngésző alapértelmezett keresőmotorja – írja a CNBC.

Az amerikai kormány azt próbálja jelenleg bizonyítani, hogy a Google telefon- és böngészőgyártókkal kötött kizárólagos szerződései tisztességtelenül kizárták a riválisokat az általános keresőpiacról. A Google azonban tagadta, hogy az intézkedései szembementek volna a trösztellenes törvényekkel.

A DuckDuckGo 2017-ben találkozott Craig Federighi vezető alelnökkel az Apple központjában, ahol javaslatokat fogalmazott meg a keresőmotor képviselete. A cég adatokat mutatott be arról, hogy az Apple-felhasználók mit várnak el a privát böngészési módtól. Weinberg elmondása szerint a kaliforniai céget meggyőzték az érvek.

A DuckDuckGo a Samsungot, a Mozillát és az Operát is megkereste, hogy a privát böngészési módjukban alapértelmezett opció legyen, de egyikükkel sem tudott megegyezni.

A Google megkezdi Chromebook laptopjainak gyártását Indiában

A globális technológiai cégek közül a Google a legújabb, amely a kulcsfontosságú dél-ázsiai növekedési piacon bővíti az összeszerelést. Az 1,4 milliárd lakosú ország lehet a nagy nyertese annak, hogy az óriáscégek a növekvő Washington-Peking feszültségek közepette diverzifikálják termelésüket Kínán kívülre.
Bővebben >>>