Az Alphabet Inc. tulajdonában lévő Google a HP Inc-vel együttműködve megkezdi Chromebook laptopjainak gyártását Indiában. Mindezt az Alphabet indiai származású vezérigazgatója, Sundar Pichai közölte hétfőn a korábban Twitter néven ismert X-en. 

A Bloomberg beszámolója szerint a lépés segít a Google-nek növelni az ellátást Indiában, ezáltal hatékonyabban tud majd versenyezni az olyan vállalatok Windows-számítógépeivel, mint a Microsoft Inc.

Ez egy újabb győzelem Narendra Modi miniszterelnök 2 milliárd dolláros ösztönző tervének, amelynek keretében a technológiai óriások az 1,4 milliárd lakosú Indiában kezdik meg a gyártást.

A helyi gyártás segít a Google-nek fenntartani a folyamatos ellátást Indiában, és elkerülni az esetleges importkorlátozásokat. A Chromebook-ok ára általában a piac alsó szegmensében mozog, és alacsony a haszonkulcsuk, ami sebezhetővé teszi őket bármilyen vámintézkedéssel szemben.

A Bloomberg korábban arról számolt be, hogy Újdelhi enyhíti a laptopok, táblagépek és egyéb IT-hardverek behozatalára vonatkozó tervezett korlátozásait, így a gyártóknak több idejük van felkészülni az esetleges korlátozásokra.

A Chromebookokat a dél-indiai Chennai közelében található Flex Ltd. üzemében fogják gyártani, ahol a HP 2020 óta gyárt laptopokat és asztali számítógépeket. A Chromebookok gyártása a tervek szerint október 2-án kezdődik, és elsősorban az oktatási ágazatot célozzák meg – közölte a HP egy közleményben.

Lyukat üt a magyar költségvetésen egy nagy feltörekvő ázsiai gazdaság

A költségvetés hiánya a tervezetthez képest elszaladt, amiben most egy új lehetséges okot is találtunk. Kérdés közben a hiány finanszírozása, és ennek az államadósságra való hatása, amire meglepő választ kaptunk a Kormányinfón. Bővebben --->